Maatregelen corona

CJG Haarlemmermeer bereikbaar via telefoon en online contactformulier

De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar in rap tempo op. Ook in deze periode wil het Centrum voor Jeugd en Gezin de jongeren, ouders en professionals zo goed mogelijk blijven ondersteunen.

Per 29 september 2020 zijn de maatregelen in verband met het coronavirus weer aangescherpt. Ook bij het CJG. Onze dienstverlening is op een aantal punten aangepast.

Contact met het CJG?

De medewerkers van het CJG staan ook in deze periode voor je klaar. Heb je een vraag over opgroeien en opvoeden, bel dan het CJG Haarlemmermeer op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur op 023 – 55 41 588. Of vul het online contactformulier in. We nemen binnen 48 uur contact met je op. Als het nodig is, kan een gesprek op onze CJG-locatie plaatsvinden of komt een consulent op huisbezoek. Wij houden ons aan de corona-richtlijnen van het RIVM.

Vragen over corona?

Op de site van het RIVM vind je een actuele lijst met vragen en antwoorden. Deze lijst wordt dagelijks aangevuld. Hier lees je bijvoorbeeld wat je kunt doen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Je kunt met vragen over het coronavirus ook terecht bij het publieksinformatienummer 0800 1351.

Vragen over het coronavirus kun je stellen aan de GGD. Veel informatie over de lokale status kun je al vinden op de website van de GGD Kennemerland. Zij werken nauw samen met de Veiligheidsregio Kennemerland.

Maak je je zorgen over de thuissituatie?

Op Opvoeden.nl en Nji.nl lees je hoe je kunt omgaan met deze ongewone periode. Of bekijk wat je kunt doen als de spanningen thuis oplopen (pdf). Op Mediaopvoeding.nl vind je tips voor het schermgebruik van je kind.

Maak je je zorgen over je kind of gezin? Neem gerust contact op met het CJG Haarlemmermeer. We denken graag met je mee en kijken samen naar mogelijke oplossingen.

Bekijk onze webinars over opvoeden in de coronacrisis

Vanwege de huidige lockdown mogen we twee webinars uit 2020 opnieuw online beschikbaar stellen. Het gaat om het webinar Hoe kom je als gezin de corona-periode door? van 30 maart 2020 en Help, een puber in huis! van 18 mei 2020. Bekijk de webinars over opgroeien en opvoeden tijdens corona kosteloos terug en doe je voordeel met alle tips en tools van kinderpsycholoog Tischa Neve.