Cursus positief opvoeden voor gescheiden ouders (Family Transitions)

Vind je het moeilijk om de draad weer op te pakken na de scheiding? En wil je leren omgaan met de stress die de scheiding met zich meebrengt? Vraag je je af hoe je jouw kind op een positieve manier kunt helpen bij de gevolgen van de scheiding? En hoe je beter kunt communiceren met jouw ex-partner, zodat conflicten zoveel mogelijk worden opgelost? De online cursus Family Transitions helpt je hierbij.

 

Voor welke ouders en opvoeders?

De cursus Family Transitions van Levvel (voorheen Spirit) is voor gescheiden ouders met kinderen in de leeftijd van 0-18. Het is niet de bedoeling dat ouders samen dezelfde cursus volgen.
De cursus is zeker geschikt als jij graag hulp wilt, maar jouw ex-partner niet.
Er zullen bij voldoende animo 2 keer online trainingen worden aangeboden, dus jullie kunnen ook beiden een eigen training volgen.

Hoe gaat het in zijn werk?

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten die elk twee uur duren. Je volgt de cursus samen met andere gescheiden ouders. Er zijn maximaal 10 deelnemers per groep. Tijdens de bijeenkomsten leer je vaardigheden voor het omgaan met de veranderingen als gevolg van de scheiding: het verwerken van emoties, het ontwikkelen van een eigen probleemoplossend vermogen en het hanteren van conflicten. Ook leer je om een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning te vinden.
Tijdens de bijeenkomsten wordt gebruik gemaakt van een DVD met filmpjes van situaties uit de praktijk. Ook krijg je een praktisch werkboek, waarmee je vanaf de eerste bijeenkomst thuis aan de slag kan gaan.

Wanneer?

Op vijf dinsdagavonden van 19:30 uur tot 21:30 uur. De eerste avond is op 26 oktober 2021 en de laatste op 23 november 2021.

De cursus is online en start bij voldoende aanmeldingen.

Aanmelden en informatie

Heb je interesse, meld je dan aan via aanmelden@levvel.nl. Of neem contact op met de trainers g.d.vries@levvel.nl (Grietje) en m.v.bredabeausar@levvel.nl (Mimi). Zij nodigen je uit voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek wordt gekeken of de training voldoet aan je verwachtingen en kan je ook vragen stellen.

Neem ook een kijkje in het kosteloze cursusaanbod van onze partners voor ouders en kinderen in Haarlemmermeer.