Jongeren in Haarlemmermeer kunnen anoniem terecht op JouwGGD.nl

Jongeren in Kennemerland en Haarlemmermeer kunnen vanaf nu op JouwGGD.nl betrouwbare informatie vinden over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol, roken en drugs, zo meldt Haarlem105.nl.

Cute Girl

Jongerenwebsite van de GGD

JouwGGD.nl is de jongerenwebsite van 15 GGD’en in Nederland. De website is speciaal voor jongeren tussen de 13 en 23 jaar. De informatie op de website is gecheckt door (medische) professionals. Afhankelijk van de plaats waar een jongere de website bezoekt, ziet hij of zij naast de algemene informatie ook een lokale pagina met informatie over de eigen regio en regionale hulpverleningsinstanties. En sinds kort is dat dus ook voor jongeren in Kennemerland en Haarlemmermeer het geval.

Anoniem mailen & chatten

Alles wat jongeren op JouwGGD.nl doen is anoniem. Vragen die gesteld worden via e-mail, worden altijd vertrouwelijk behandeld. Alleen de arts of verpleegkundige van de GGD leest dit en gegevens zullen nooit aan school, ouders of hulpverleners worden doorgespeeld. Jongeren kunnen via de website niet alleen mailen, maar ook chatten met een GGD-arts of jeugdverpleegkundige. Dat kan iedere werkdag tussen 15.00 en 17.00 uur en tussen 19.00 en 21.00 uur.

Aanvulling op het bestaande aanbod

JouwGGD.nl is een aanvulling op het bestaande aanbod van GGD Kennemerland voor jongeren. De GGD houdt bijvoorbeeld preventieve gezondheidsonderzoeken in de onderbouw van het voortgezet onderwijs en voert met alle leerlingen in de bovenbouw een gesprek. Er zijn spreekuren voor jongeren en ouders over gezondheid en ontwikkeling, het wekelijkse Sense-spreekuur voor vragen over seks en het Twitter-account @ggdjongeren waar jeugdartsen vragen van jongeren beantwoorden.