Gratis webinar: Hoe kom je als gezin de corona-periode door?

Het is een pittige tijd waarin veel op je afkomt als ouder. Je moet je eigen (thuis)werk zien te verenigen met de begeleiding van het schoolwerk van de kinderen, én je hebt de kinderen fulltime om je heen. Je hebt je eigen zorgen, onzekerheden en emoties, maar ziet ook die van de kinderen. Het CJG Haarlemmermeer wil jou als ouder ondersteunen met het gratis webinar ‘Hoe kom je als gezin de corona-periode door?’ op maandag 30 maart 2020.

Een webinar is een live online uitzending waaraan iedereen kan deelnemen vanaf elke gewenste plek via laptop, tablet of smartphone. In ons actuele webinar helpt kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve je op weg met ideeën en geeft antwoorden op al deze dilemma’s. Je kunt ook live vragen stellen via de chat-functie. Samen kijkt Tischa met jou naar de enorme uitdagingen waar je als ouder voor staat, maar ook naar de kansen die dit alles met zich meebrengt voor jouw gezin!

In dit webinar krijg je tips van kinderpsycholoog Tischa Neve:

 • Hoe begeleid je je kinderen zo goed mogelijk in deze coronaperiode?
 • Wat bespreek je wel en niet met ze?
 • Hoe help je ze bij hun angsten en andere emoties?
 • Hoe kom je als gezin de dagen zo goed mogelijk door?
 • Hoe zorg je voor een goede dagindeling?
 • Hoe zorg je ervoor dat je zelf overeind blijft en de spanningen niet op de kinderen richt?
 • En hoe zorg je ervoor dat de stap terug naar het normale leven zo makkelijk mogelijk verloopt?

Praktische informatie en aanmelden

Het webinar wordt georganiseerd door CJG Haarlemmermeer. Tischa Neve, kinderpsychologe en opvoedkundige, doet de presentatie. Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door je aan te melden op de aanmeldpagina. Je hebt alleen een computer, tablet of smartphone nodig met een stabiele internetverbinding en geluid. Het webinar is het beste te volgen met browser Google Chrome. Je voornaam is zichtbaar voor anderen als je een vraag stelt via de chatfunctie. Als je dat niet wilt, geef je een verzonnen naam op.

 • Webinar ‘Hoe kom je als gezin de corona-periode door?’
 • Voor alle ouders van 0 tot 18 jaar
 • Maandag 30 maart 2020 van 20.30-21.30 uur
 • Update 31 maart 2020: Je kunt je niet meer aanmelden voor dit webinar. Terugkijken is wel mogelijk.

Update 26 maart 2020: Door de overweldigende belangstelling kan het zijn dat niet alle aanmelders het webinar live kunnen bijwonen. Maak je geen zorgen, na afloop van het webinar kan iedereen het webinar een maand lang terugkijken.

Mocht het tijdstip van het webinar niet uitkomen, geen probleem! Als je je aanmeldt, ontvang je een linkje waarmee je het nog een maand lang terug kunt kijken. Vragen stellen kan alleen tijdens de live uitzending.

Heb je nog meer of andere vragen over opgroeien en opvoeden? Neem dan contact op met het CJG Haarlemmermeer via telefoon 023 – 55 41 588 of het online contactformulier.

 

Wil je meer weten over de landelijke corona-maatregelen en die van het CJG Haarlemmermeer, lees dan het nieuwsbericht.