Gratis webinar voor ouders: Mediaopvoeding

Mesije met telefoon

Met alle mogelijkheden en verleidingen van televisie, sociale media, games en telefoons is het soms knap lastig om het thuis gezellig te houden. Wil je tips voor het begeleiden van je kind bij media- en schermgebruik? Meld je dan alvast aan voor het gratis CJG-webinar Mediaopvoeding, voor ouders met kinderen tot 12 jaar op dinsdag 8 oktober 2019.

Speciaal voor ouders met kinderen van 1 tot 12 jaar presenteert kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een gratis webinar Mediaopvoeding op 8 oktober 2019. Zij vertelt hoe je je kind zo goed, veilig en verantwoord mogelijk kunt begeleiden bij media- en schermgebruik. De volgende vragen komen aan bod:

  • Hoe slecht is het om al die tijd naar schermen te kijken?
  • Wat kun je doen om niet al te veel gedoe te hebben over dit lastige onderwerp?
  • Hoe maak je afspraken rondom schermen, gamen en sociale media?
  • Wanneer moet je je zorgen maken?

Wat is een webinar?

Een webinar is een live online uitzending waaraan iedereen kan deelnemen, vanaf elke gewenste plek via pc, laptop of tablet. Aan het einde van het webinar is er ruimte voor vragen die je via een chat kunt stellen aan Tischa Neve. Jouw vragen worden zoveel mogelijk tijdens het webinar beantwoord.

Aanmelden webinar Mediaopvoeding

Deelnemen is gratis en eenvoudig te regelen door je nu alvast aan te melden op de aanmeldpagina. Let op: het webinar is het beste te volgen met browser Google Chrome (Internet Explorer wordt niet ondersteund). Je naam is zichtbaar voor anderen als je een vraag stelt via de chatfunctie, geef dus alleen je voornaam op of een verzonnen naam.

Webinar Mediaopvoeding, hoe dan?

Dinsdag 8 oktober 2019, van 20.30 uur tot 21.30 uur*

Voor ouders met kinderen van 1 tot 12 jaar

*Komt het tijdstip jou niet uit? Meld je dan toch aan, je kunt het webinar in je eigen tijd terugkijken tot een maand na uitzending.

Nieuwsgierig? Bekijk ook het eerdere webinar voor ouders met kinderen ouder dan 12 jaar, gegeven door professionals van Brijder en CJG Haarlemmermeer. Onderwerp: In gesprek met mijn kind over gamen en sociale media.

Heb je nu een vraag over dit onderwerp? Neem contact op met CJG Haarlemmermeer.

 

Update 9 oktober 2019:

Let op, dit webinar is al geweest. Je kunt het tot 8 november 2019 terugkijken. Klik op de link webinar ‘Mediaopvoeding, hoe dan?’ terugkijken. Vul je naam (of nickname) en e-mailadres in en ga akkoord met een paar (privacy)voorwaarden. Klik vervolgens op de afspeelknop.