Gratis webinar Sociale druk en groepsdruk bij tieners

De puberteit is een roerige tijd. Jezelf leren kennen, je staande houden en je plek vinden tussen leeftijdsgenoten én omgaan met alle verwachtingen van ouders, anderen en sociale media. Er wordt druk op jongeren gelegd en dat valt niet altijd mee. Daarom organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Haarlemmermeer het gratis webinar ‘Sociale druk en groepsdruk bij tieners’ op donderdag 3 juni 2021 in samenwerking met Tischa Neve.

Webinar voor ouders van tieners

In dit gratis webinar voor ouders met kinderen van 10 tot 16 jaar staan we stil bij onze rol als ouder, bij de sociale druk die kinderen kunnen voelen. Wat kun je als ouder zelf veranderen en hoe kun je je kinderen ondersteunen en begeleiden rond sociale druk en groepsdruk. Een online lezing vol eyeopeners, voorbeelden en praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Inhoud webinar Sociale druk en groepsdruk bij tieners

  • Hoe zorg jij er als ouder voor dat je de sociale druk voor je kind niet te hoog maakt?
  • School, studie en sociale media staan in het teken van presteren en voldoen aan het ideale plaatje. Hoe begeleid je je kind hierbij?
  • Wat maakt dat tieners zo gevoelig zijn voor groepsdruk en hoe leer je je kind hiermee omgaan?

Donderdag 3 juni 2021, 20.00-21.00 uur*

Voor ouders met kinderen van 10-16 jaar

Kosten: geen

Presentatie: Tischa Neve, opvoedkundige en kinderpsycholoog

Benodigdheden: computer, tablet of smartphone

AANMELDEN KLIK HIER

*Mocht het tijdstip van het webinar niet uitkomen, geen probleem! Als je je aanmeldt, ontvang je een linkje waarmee je het webinar nog een maand kunt terugkijken.

Chatten

Vragen stellen kan alleen tijdens de chat in de live uitzending. Je voornaam is zichtbaar voor anderen als je een vraag stelt via de chatfunctie. Als je dat niet wilt, geef je een verzonnen naam op.