Gratis webinar voor gescheiden ouders over de feestdagen

Kerstsokken op tafel

Villa Pinedo, de plek voor kinderen van gescheiden ouders, organiseert op woensdagochtend 6 november 2019 een webinar voor gescheiden ouders. Kindertherapeut Marsha Pinedo praat samen met een aantal Buddy’s (ervaringsdeskundige jongeren) over hoe zij de scheiding van hun ouders hebben ervaren, onder andere tijdens de feestdagen en vakanties.

Met de feestdagen in het vooruitzicht krijgen veel kinderen van gescheiden ouders te maken met loyaliteitsconflicten. Kinderen vertellen bijvoorbeeld maar niet aan papa hoe leuk pakjesavond was bij mama. Of ze maken zich zorgen om de andere ouder die misschien alleen is met kerst. En dan is er nog oudejaarsavond…
Veel gedachten houden een kind met gescheiden ouders het hele jaar door bezig, maar in december zijn er veel van dit soort momenten achter elkaar. Tijdens dit webinar krijg je inzicht in hoe loyaliteitsconflicten bij kinderen werken en hoe je daar als ouder mee om kunt gaan.

Wat is een webinar?

Een webinar is een online lezing die je vanuit huis kunt bijwonen, via een pc, laptop of tablet. Het is mogelijk om voorafgaand aan het webinar (anoniem) vragen te stellen.

Aanmelden

Datum en tijd: woensdag 6 november 2019, van 10.00 tot 11.00 uur*
Voor wie: gescheiden ouders, maar ook opa’s, oma’s, familie, vrienden en vriendinnen.
Aanmelden gaat via deze link:

https://stichting-villa-pinedo.webinargeek.com/webinar-voor-ouders-villa-pinedo

* Mocht de tijd van het webinar jou niet goed uitkomen, meld je dan toch aan. Na afloop ontvang je namelijk een link om het webinar terug te kijken. Deze link blijft één maand actief.

Villa Pinedo

Het doel van Villa Pinedo is dat kinderen van gescheiden ouders even gelukkig kunnen zijn als alle andere kinderen. Er zijn inmiddels meer dan 260 ervaringsdeskundigen (van 18-26 jaar) die zich als vrijwilliger inzetten. Ze zijn als Buddy een luisterend oor voor kinderen in de MyBuddy App en maken volwassenen bewust van wat er in het hoofd en het hart van kinderen met gescheiden ouders omgaat.
Het webinar wordt mede mogelijk gemaakt door het CJG Haarlemmermeer, waar je gratis terecht kunt voor kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden.