Het eerste webinar van CJG Haarlemmermeer

Van maandag 2 oktober tot en met zondag 8 oktober 2017 vindt de Week van de Opvoeding plaats. In heel Nederland kun je meedoen aan speciale activiteiten. Het CJG Haarlemmermeer organiseert in samenwerking met kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve een interactief en gratis webinar over pubers; de eerste van een serie CJG-webinars.

De Week van de Opvoeding draait om ontmoeting en uitwisseling tussen ouders, medeopvoeders en professionals. Een webinar past daar goed bij. Het is laagdrempelig en je krijgt veel informatie, tips en inspiratie in korte tijd. Als je wilt, kun je ook vragen stellen.

Wat is een webinar?

Mogelijk heb je niet eerder gehoord van de term webinar. Een webinar is een samentrekking van de woorden ‘web’ (world wide web) en ‘seminar’, een online presentatie. Deelnemers kunnen het webinar rechtstreeks op hun eigen computer, tablet of smartphone volgen en de spreker(s) zien en horen. Bij een interactief webinar, zoals het webinar over pubers, is contact over en weer mogelijk, waar deelnemers via een chatvenster vragen kunnen stellen en antwoorden krijgen. Verder is het geheel anoniem: deelnemers zien en horen alleen de presentator en niet elkaar.

Waar gaat het webinar over?

Pubers in huis…. Da’s voor velen best een hele uitdaging! Naast leuk en lief kunnen pubers namelijk onvoorspelbaar, onuitstaanbaar en emotioneel zijn. Het is aan ouders om daar zo goed mogelijk op in te spelen. Dat valt niet altijd mee en daarom is een beetje inspiratie bij al die uitdagingen best fijn en handig. Wat schuilt er achter het dwarse en stoere gedrag van een puber, wat maakt de puberteit voor een kind zo lastig en vooral: hoe ga je daar als ouder nou wel en niet mee om? Welke manier van communiceren en benaderen werkt het beste? Hoe kun je de lol weer inzien van die worstelende puber?

Door wie?

In dit gratis webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve je volop inspiratie om het leven met je puber (nog) leuker en gezelliger te maken! Een online lezing vol eyeopeners, voorbeelden en praktische tips die je direct in de praktijk kunt toepassen. Tischa neemt je op een heldere, praktische en laagdrempelige manier mee in haar visie op opvoeden en omgaan met pubers. Met humor, zelfspot (zelf moeder zijn is echt wat anders dan andere ouders coachen), positief en vooral gericht op ontdekken wat werkt voor jou en voor jouw kind. Want elke puber is anders en elke ouder ook.

Meld je aan!

Heb jij een (aanstaande) puber thuis en vind je het leuk om eens helemaal in de wereld van een puber te duiken en tips te krijgen om het thuis (nog) leuker en makkelijker te maken? Meld je dan snel aan om bij dit webinar bomvol inspiratie en tips te zijn!

Webinar Pubers!

Doelgroep: Ouders met kinderen in de puberleeftijd

Datum en tijd: woensdag 4 oktober, 20.30 – 21.30 uur

Kosten: geen

Aanmelden via de externe link: http://grootenklein.nl/webinars/webinar-cjg-haarlemmermeer/

Update: let op, dit webinar is al geweest. Je kunt het webinar Pubers! nog wel tot 4 november 2017 zien door te klikken op de link webinar terugkijken. Vul daarna je naam in (mag een nickname zijn) en een e-mailadres en bekijk het webinar.

Agenda CJG-webinars

De Week van de Opvoeding is het startsein van een serie webinars die het CJG Haarlemmermeer aanbiedt in samenwerking met GrootenKlein:

Woensdag 4 oktober: Pubers!

Donderdag 19 oktober: Hoe help ik mijn kind de scheiding door?

Donderdag 11 januari: Help ik ontplof!

Donderdag 1 februari 2018: Opa’s en oma’s als medeopvoeders