Inspiratieboekje + workshop voor- en door gescheiden ouders

Wie een scheiding doormaakt, weet dat dat niet makkelijk is. Maar gelukkig sta je niet alleen. Het CJG Haarlemmermeer, de Family Factory én een aantal gescheiden ouders hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een inspiratieboekje en workshop voor en door gescheiden ouders. Het materiaal wordt kosteloos beschikbaar gesteld door CJG Haarlemmermeer vanaf oktober 2016.

Screenshot 2016-07-26 at 12.07.34

Praktische tips voor gezamenlijk ouderschap

Het inspiratieboekje bevat praktische tips voor gezamenlijk ouderschap na een scheiding waar ouders hun voordeel mee kunnen doen. Geen algemeenheden, maar bijvoorbeeld: start een groepsapp met je ex en nieuwe partner(s) om de praktische zaken rondom je kind te bespreken, zodat iedereen tegelijk op de hoogte is.

Workshop ‘Opvoeden in twee huizen’

Ook de workshop ‘Opvoeden in twee huizen – contact over opvoeden na een scheiding’ wordt beschikbaar gesteld door het CJG Haarlemmermeer. Normaal kost de workshop 79 euro, maar voor Haarlemmermeerders is deze gratis. Wie het leuk vindt, kan de workshop zelf geven aan andere geïnteresseerde ouders. Ook is het mogelijk de workshop bijvoorbeeld als thema-avond bij een kinderdagverblijf te geven. Degene die de workshop geeft, krijgt een handleiding en 15 werkboeken voor de deelnemers. Thuis kan een ieder hiermee verder aan de slag.

De workshop voor en door gescheiden ouders biedt de gelegenheid om stil te staan bij de invulling van het ouderschap. Je kunt concrete tips en ideeën met elkaar delen en misschien doe je ook nog leuke contacten op. Het inspireert en relativeert om verhalen van anderen te horen. Want al ben je samen geen gezin meer, toch blijf je als ouders verbonden!

Blijf op de hoogte

In oktober zullen zowel het inspiratieboekje als de workshop beschikbaar komen voor inwoners en professionals in Haarlemmermeer. Wil je dit niet missen? Houd dan onze site in de gaten of stuur een e-mail naar info@cjghaarlemmermeer.nl met als onderwerp Inspiratieboekje/workshop en wij houden je van deze actie op de hoogte.