Scheiden? Hier vind je steun en hulp voor je kind

Een scheiding zal veel indruk op je kinderen maken. Elk kind verwerkt een scheiding op zijn eigen manier. Geef je zoon of dochter de tijd en probeer echt te luisteren als hij of zij je iets vertelt. Soms heeft je kind extra steun of hulp nodig om ervaringen te verwerken. Bekijk hieronder waar je terecht kunt in Haarlemmermeer.

Kinderen in echtscheidingssituaties (KIES)

Door spelen en praten in een groep met andere kinderen leren je kinderen om te gaan met de nieuwe situatie na een scheiding. Deze training is voor kinderen van 8 tot 18 jaar. Ook individuele begeleiding is mogelijk. Kijk hier voor meer informatie.

JES! Jij En Scheiding

Een training voor kinderen (8-12 jaar) van gescheiden ouders. In deze training staat blijvend ouderschap, het contact tussen kind en ouders en de mensen daaromheen centraal. Hier vind je meer informatie.

Kinderen uit de knel

Kinderen uit de knel is een programma voor gezinnen verwikkeld in een vechtscheiding. Het is een samenwerkingsproject tussen KJTC, het Lorentzhuis en De Opvoedpoli. Lees hier meer over dit programma.

Scheiden? Het CJG denkt met je mee

Heb je nog meer vragen over hoe je je kinderen het beste kunt begeleiden bij een scheiding en hoe je het beste samenwerkt met je ex? We denken graag met je mee. Je kunt ons altijd even bellen of een bericht sturen via het contactformulier.