Meld je aan voor gratis webinars

Na het succes van de eerste webinars over opgroeien en opvoeden, organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin dit najaar een vervolg. Meld je alvast aan!

 

Het gaat om twee gratis online cursusavonden, te weten: ‘Kinderen en pesten’ op 4 oktober en ‘Pubers – regels en grenzen, rust of drama?’ op 17 oktober 2018. Je kunt deze vanaf de bank thuis bijwonen via je laptop of tablet. Wel zo makkelijk! Er is veel ruimte om anoniem je vragen te stellen.

Een webinar is een live videopresentatie over een speciaal onderwerp waarbij je op een afgesproken dag en tijdstip thuis inlogt via internet en de spreker vragen kan stellen via een chatfunctie. De deelnemers kunnen de spreker zien en horen, maar niet elkaar.

Webinar Kinderen en pesten

Ondanks anti-pestprogramma’s op scholen komt pestgedrag nog steeds voor. In dit webinar belicht kinderpsycholoog Tischa Neve de verschillende kanten van het thema pesten, en gaat zij vooral in op wat jij als ouder kunt doen. Het webinar is voor iedereen die wil voorkomen dat zijn kind gaat pesten of gepest wordt. Het is vooral bedoeld voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ouders met beginnende pubers kunnen de tips ook goed gebruiken.

Vragen die aan de orde komen:
• Wanneer en hoe bespreek je pesten met je kind en hoe bespreek je het als het gebeurt om hem heen of met hemzelf?
• Hoe ga je ermee om als je kind pest of gepest wordt; wat kun jij als ouder doen om je kind te helpen?

Webinar Pubers – regels en grenzen, rust of drama?

Luisteren zou toch niet al te moeilijk moeten zijn, zou je denken… Ouders met pubers weten wel beter. Al die ongehoorzaamheid van pubers heeft ook zo zijn functie. En de regels die jij stelt hebben dat ook. In dit webinar krijg je tips van opvoedkundige en ervaringsdeskundige Marina van der Wal. De inhoud is ook interessant voor ouders met jongere kinderen.

Data, tijd en aanmelden

Kinderen en pesten
Donderdagavond 4 oktober 2018 van 20:30 tot 21:30 uur
Door kinderpsycholoog Tischa Neve
Voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd
Let op, dit webinar is al geweest. Je kunt het tot 4 november 2018 terugkijken. Klik op de link webinar Kinderen en pesten terugkijken, vul je naam (of nickname) en je e-mailadres in, en de video speelt af.

Pubers – regels en grenzen, rust of drama?
Woensdagavond 17 oktober 2018 van 20:30 tot 21:30 uur
Door opvoedkundige Marina van der Wal
Voor ouders met pubers of aankomende pubers

Let op, dit webinar is al geweest. Wie zich heeft aangemeld kan het webinar tot 36 uur na uitzending terugkijken.