Webinar-agenda 2024

Het Centrum voor Jeugd en Gezin Haarlemmermeer organiseert ook in 2024 verschillende webinars over opgroeien en opvoeden. Deze online live presentaties zijn bedoeld voor ouders en opvoeders. Alle webinars zijn voor een langere periode terug te kijken op een tijdstip dat jou uitkomt. Tischa Neve, psycholoog en opvoedkundige, verzorgt de presentaties inhoudelijk en geeft opvoedinspiratie, uitleg en handvatten.

 

Live webinars een jaar lang beschikbaar

We stellen de live-presentaties een jaar lang online beschikbaar. Eén webinar is eerder opgenomen en daarvoor geldt een kortere terugkijktijd van 3 maanden. Je kunt je nu alvast aanmelden zodat je niks mist!

 

Hoera een kind!

 • Voor aanstaande en kersverse ouders
 • Woensdag 3 april 2024, van 20.00-21.00 uur

Een webinar voor aanstaande en kersverse ouders om goed voorbereid aan het ouderschap en de opvoeding te beginnen. Verschillende opvoedstijlen, veilige hechting, belangrijke opvoedzaken om vast over na te denken, en wat je nog meer te wachten staat…

Kijk het webinar terug

 

En nu is het genoeg!

 • Voor ouders van kinderen van 1-12 jaar
 • Maandag 3 juni 2024, van 20.00-21.00 uur

Volop tips voor beter luisterende en meewerkende kinderen. Geef op een liefdevolle en duidelijke manier grenzen aan, met afspraken die werken.

Meld je aan voor dit webinar

 

Zo help je je puber als die niet lekker in zijn vel zit

 • Voor ouders van jongeren van 12-18 jaar
 • Van 2 september 2024 tot en met 1 december 2024

De puberteit is een roerige tijd voor jongeren. Daarin kunnen periodes voorkomen dat je kind niet lekker in zijn vel zit. Als ouder valt het niet altijd mee om er voor je puber te zijn als die zich minder happy voelt. In dit webinar vertelt psycholoog en opvoedkundige Tischa Neve hoe je je kind kunt ondersteunen en in contact blijft.

Meld je aan voor dit webinar

 

Tieners en sociale druk & groepsdruk

 • Voor ouders van tieners van 10-16 jaar
 • Maandag 7 oktober 2024 van 20.00-21.00 uur

Hoe zorg jij er als ouder voor dat je de sociale druk voor je kind niet te hoog maakt? School, studie en social media staan in het teken van presteren en voldoen aan het ideale plaatje. Hoe begeleid je je kind hierbij? Wat maakt dat tieners zo gevoelig zijn voor groepsdruk en hoe leer je je kind hiermee omgaan?

Meld je aan voor dit webinar

 

Webinars die je direct kunt terugkijken

Pubers & (pittige) emoties

 • Voor ouders van kinderen van 11-16 jaar

Alles over het hoe en waarom van de emotie-rollercoaster van jouw puber. Wat te doen met chagrijnige en boze buien, hoe houd je je eigen emoties onder controle, hoe voorkom je boosheid (een beetje) en hoe maak je afspraken over momenten van ontploffen. Begrijp jouw puber beter en help hem, om die emoties een beetje behapbaar te houden voor jullie allemaal.

Dit webinar was live op 13 maart 2023 en kun je tot 13 maart 2024 terugkijken.

Kijk het webinar terug

 

Help je kind de scheiding door

 • Voor ouders van kinderen van 2-15 jaar

Hoe vertel je het je kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? Welke dingen zijn essentieel om te doen in zo’n scheidingsproces met kinderen? Hoe zorg je dat jullie kinderen zonder al te veel kleerscheuren door de scheiding heen komen? En hoe kun je het aanpakken met een nieuwe liefde of samengesteld gezin?

Dit webinar was live op 6 juni 2023 en kun je tot 6 juni 2024 terugkijken.

Kijk het webinar terug

 

Omgaan met pittige emoties

 • Voor ouders van kinderen van 1-11 jaar

Alles over het hoe en waarom van jouw verdrietige of boze kind, het voorkomen van te grote en pittige emoties en hoe je kinderen kunt helpen bij verdriet en woede-uitbarstingen. Maar ook: hoe jij jouw eigen emoties beter onder controle kunt krijgen. Hoe hou je het behapbaar en verminder je ontploffen?

Dit webinar was live op dinsdag 3 oktober 2023 en kun je tot 3 oktober 2024 terugkijken.

Kijk het webinar terug