Webinar-agenda 2023

Ook in 2023 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin Haarlemmermeer verschillende webinars over opgroeien en opvoeden, bedoeld voor ouders. Alle webinars zijn voor langere tijd terug te kijken op een tijdstip dat jou uitkomt. Tischa Neve, kinderpsycholoog en opvoedkundige, verzorgt de masterclasses inhoudelijk en geeft opvoedinspiratie, uitleg en handvatten.

 

Live webinars een jaar lang beschikbaar

Mocht de datum van een van de drie live-webinars jou niet uitkomen, dan is dat geen enkel probleem want we stellen deze uitzendingen maar liefst een jaar lang online beschikbaar! Bij de webinars die eerder zijn opgenomen, geldt een kortere terugkijktijd van 3 maanden.

 

Stel je vraag in de chat

Drie CJG-webinars zijn live. Dat betekent dat je tijdens de live-uitzending vragen kunt stellen in de chat en dat Tischa Neve kan reageren op jouw vraag. Alleen jouw voornaam is te zien als je chat, maar je kunt ook een verzonnen naam opgeven als je dat liever hebt.

 

Meebouwen aan zelfvertrouwen

  • Van vandaag tot en met 28 februari 2023
  • Voor ouders van kinderen van 1 tot 12 jaar

Gezond zelfvertrouwen is dé basis voor een fijn leven. Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer uitdagingen je durft aan te gaan, hoe beter je tegenslagen op kunt vangen en hoe makkelijker je sociale contacten lopen. Belangrijk dus om opgroeiende kinderen er zoveel mogelijk van mee te geven. Als ouder kun je hier een grote rol in spelen!

Meer lezen en aanmelden

 

Pubers & (pittige) emoties

  • Maandag 13 maart 2023, van 20.00 tot 21.00 uur live
  • Voor ouders van kinderen van 11-16 jaar

Alles over het hoe en waarom van de emotie-rollercoaster van jouw puber. Wat te doen met chagrijnige en boze buien, hoe houd je je eigen emoties onder controle, hoe voorkom je boosheid (een beetje) en hoe maak je afspraken over momenten van ontploffen. Begrijp jouw puber beter en help hem, om die emoties een beetje behapbaar te houden voor jullie allemaal.

Aanmelden voor dit webinar

 

Help je kind de scheiding door

  • Dinsdag 6 juni 2023, van 20.00 tot 21.00 uur live
  • Voor ouders van kinderen van 2-15 jaar

Hoe vertel je het je kinderen? Hoe ga je om met hun emoties? En die van jezelf? Welke dingen zijn essentieel om te doen in zo’n scheidingsproces met kinderen? Hoe zorg je dat jullie kinderen zonder al te veel kleerscheuren door de scheiding heen komen? En hoe kun je het aanpakken met een nieuwe liefde of samengesteld gezin?

Aanmelden voor dit webinar

 

Zo help je je puber als die niet lekker in zijn vel zit

  • Van 1 september 2023 tot en met 30 november 2023
  • Voor ouders van kinderen van 12-18 jaar

Hoe herken je dat je puber niet lekker in zijn vel zit? Wat helpt en wat helpt niet in de benadering en communicatie bij pubers die het even moeilijk hebben? Hoe schep je goede basisvoorwaarden zodat het niet erger wordt en liefst verbetert? Waarom is contact en verbinding krijgen/houden zo belangrijk en hoe doe je dat. Hoe ga je om met boosheid en chagrijnig zijn? Wanneer moet je je zorgen maken en wat kun je dan doen?

Aanmelden voor dit webinar

 

Omgaan met pittige emoties

  • Dinsdag 3 oktober 2023, van 20.00 tot 21.00 uur live (Week van de Opvoeding)
  • Voor ouders van kinderen van 1-11 jaar

Alles over het hoe en waarom van jouw verdrietige of boze kind, het voorkomen van te grote en pittige emoties en hoe je kinderen kunt helpen bij verdriet en woede-uitbarstingen. Maar ook: hoe jij jouw eigen emoties beter onder controle kunt krijgen. Hoe hou je het behapbaar en verminder je ontploffen?

Aanmelden voor dit webinar