Webinar jongeren, alcohol en (party)drugs

Alcohol en jongeren

Brijder Jeugd geeft de komende periode twee webinars voor ouders van leerlingen in het voortgezet onderwijs. Beide gaan over jongeren, alcohol en (party)drugs.

Woensdag 26 oktober 19:30 – 20:30 Webinar alcohol en drugs (bovenbouw)

In Nederland mag je vanaf je achttiende alcohol kopen en worden toegelaten in een coffeeshop. Toch zien we dat de startleeftijd van gebruik van alcohol of drugs vaak lager ligt. Ook gebruik van partydrugs begint meer dan eens tijdens de scholierenleeftijd. Dit kan voor behoorlijke dilemma’s en uitdagingen zorgen bij ouders. In dit interactieve webinar geeft Brijder Jeugd informatie over de middelen en handvatten voor de dilemma’s en uitdagingen. Het webinar is bedoeld voor ouders van scholieren uit de derde klas of hoger.

Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden.

 

Woensdag 2 november 19:30-20:30 Webinar alcohol en drugs (onderbouw)

De pubertijd is een spannende tijd. Niet alleen voor jongeren, maar ook voor hun ouders. De eerste kennismaking met alcohol en drugs vindt vaak plaats in de pubertijd. In dit webinar neemt Brijder Jeugd ouders mee in hoe zij hiermee om kunnen gaan. Als je kinderen (nog) niet gebruiken, aan het experimenteren zijn, of wanneer het mis dreigt te gaan. Dit webinar is bedoeld voor ouders van eerste-, tweede-, of ‘jonge’ derdejaars.

Dit webinar heeft inmiddels plaatsgevonden.

 

Benieuwd naar andere webinars? Bekijk de webinar-agenda.