Webinar Meebouwen aan zelfvertrouwen bij kinderen

Moeder helpt kind met koken

Gezond zelfvertrouwen is dé basis voor een fijn leven. Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer uitdagingen je durft aan te gaan, hoe beter je tegenslagen op kunt vangen en hoe makkelijker je sociale contacten lopen. Belangrijk dus om opgroeiende kinderen er zoveel mogelijk van mee te geven!

In de eerste jaren van het leven van een kind wordt een belangrijke basis gelegd voor hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Juist in deze jaren kunnen we kinderen veel meegeven om op te groeien tot zelfverzekerde personen met een reëel zelfbeeld, die weten dat ze er mogen zijn. Er speelt natuurlijk van alles mee wat van invloed is op de ontwikkeling van zelfvertrouwen, maar als ouder kun je hier een grote rol in spelen! Je kunt veel doen om hun zelfvertrouwen te maken of te breken. Belangrijk dus om je bewust te zijn van wat je doet en de invloed daarvan, positief en negatief.

Inhoud webinar

In dit webinar geeft kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve jou als ouder tips om je kind te helpen groeien in zelfvertrouwen. Een webinar met heldere, praktische uitleg en ideeën die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Je leert:

  • Hoe het werkt met het ontwikkelen van zelfvertrouwen;
  • Wat jij als ouder kunt doen om je kind gezond zelfvertrouwen vanuit huis mee te geven;
  • Hoe je je kind helpt bij het ontwikkelen van een ‘groei-mindset’.

Wil jij je kind helpen om vertrouwen te krijgen in zijn eigen kwaliteiten, positief denkend door het leven te gaan en leren leuker te vinden? Meld je dan aan om dit webinar direct te bekijken.

Gericht op ouders van kinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar.

Dit webinar is van 1 december 2022 tot 1 maart 2023 kosteloos te bekijken.

Benieuwd naar onze andere webinars? Bekijk de webinar-agenda.